PR и изграждане на имидж в интернет пространството и социалните мрежи.


SEO оптимизация

Съвременния Internet PR е нещо изключително важно за всеки бизнесмен, фирма,сайт, онлайн магазин, обекти или субекти в НЕТ пространството.
Нашата фирма предлага професионален ПР в интернет пространството, които включва:

  • позициониране на името, фирмата и Уебсайта ( онлайн магазина ) ви в интернет търсачките;

  • изграждане на положителен имидж в търсачките, социалните мрежи и форумите;

Facebook създаде отвсички нас едно голямо социално семейство и е немислимо вашият бизнес, бранд и личност да не е част от тази платформа. И ако онлайн пространството е мястото, в която ще получите възвръщаемост на рекламната си кампания, то Facebook e най-важната и работеща PR среда. Тук е мястото, в което ежедневно имате възможност да общувате с потенциални клиенти, да получавате своевременна информация за очакванията и нагласите им след, което може да популяризирате своите продукти и услуги.
Това е вашия-нашият микросвят.
От интернет страницата си вие лесно ще превърнете своите клиенти в приятели на марката. Последната финансова криза, с която живеем вече близо пет години, ни научи, че пазара не е безграничен и ако не ориентираме продуктите и услугите си към определена целева аудитория, ние много бързо ще спрем да сме участници в него.
Ето защо е добре специалист да изгради и поддържа страницата ви в социалната мрежа , тъй като тя дава големи възможности, разбира се стига да знаете как и кога.

  •  премахване на негативни статии от първите страници на Google за вас и бизнеса ви:

Какво означава това ли? Някой е публикувал невярно уронващо за вас съдържание или статия и искате да се избута на по задни страници, за да не пречи на имиджа или бизнеса ви

  • регистриране и популяризиране на името и бранда ви навсякъде в виртуалната мрежа;

Ще направим от бизнеса и стоките ви бранд от световна популярност и класа.

 

Представяне в Facebook

  • Изработка на връзка (приложение) за сайта и онлайн магазина ви с Facebook страницата ви:

Предлагаме изработка на приложение за Facebook, което да прави връзка към сайта или онлайн магазина ви. Това означава, че ще се показва заглавната страница на вашия сайт или онлайн магазин, като ще бъде персонализиран 1:1 със сайта ви. Бутоните и връзките ще бъдат активни и ще препращат към сайта или магазина ви. Тук може да видите направени от нас страници:


-MedMall
-WebPr
-Realux
-Debycar
-оферти, каталоци, контактни форми, реклами и мн. др.


PS: Можем да бъдем полезни с консултации, идеи, планиране и разработка на цялостна стратегия за популяризиране в Интернет.
На вашето внимание предоставяме информация за най-използваните социални мрежи в Интернет пространството.


Изграждане на Facebook страница
Много от фирмите в България (48,2 %) залагат на уникален уеб-сайт, в които да представят своите продукти и услуги и поставят своята връзка към профилите си в социалните мрежи. За 2015г. броя на взимащите участие в социалните мрежи (Facebook, Twitter и т.н.)  наброяват 2 330 419. Тази цифра сама по себе си „говори“ много. В днешно време почти всеки, които има достъп до интернет се логва в необятното пространство на мрежата.
Една от социалните мрежи - Facebook е доста използвана от всяко едно поколение.  И хубавото е, че много добре се индексира от Google. За тези, които желаят да представят своя бизнес и да се затвърдят в Facebook е възможно да се изгради едно доста добро SEO, посредством поставяне на ключови думи във вашата Facebook страница и систематичната й актуализация.

 
Предполагаме, че не желаете да заприлича вашата страница, като многобройните страници, които заливат интернет пространството, а да бъдете Номер 1 в своя бранш. Преди да предприемете стъпка към създаване на вашия облик в социалната мрежа Facebook е хубаво да се замислите дали не го правите само защото е актуално и искате да сте в „крак с модата“. След като добре сте осмислили идеята и сте решили, че наистина имате нужда от нея идва ред и на най-важния въпрос - кои ще поддържа страницата. Удачно е поне един човек, който знае как работи социалната мрежа в детайли да се занимава с тази дейност. Необходимо е да се води комуникация с феновете и да се обновява информацията в Facebook страницата, за да се получи желания ефект върху аудиторията. За тази цел е добре да заложите на опитни специалисти в областта на SEO оптимизацията и PR.


А за тези, които тепърва възнамеряват да се гмурнат в Facebook пространството сме подготвили насоки към изграждането на една Facebook страница:

  • За да създадете Facebook страница е необходимо да посетите следния линк създаване на Facebook страница. На екрана се визуализират няколко кутийки, от които трябва да изберете подходящата за вас аудитория. Следващата стъпка, която трябва да направите е да изберете наименованието на страницата. За тази цел е необходимо да проявите малко креативност, за да се отличавате от всички. В случай, че сте логнат в системата и притежавате ваш личен профил е възможно да прикачите Facebook страницата към профила ви или просто да изберете да бъде отделно.

  • Следващата стъпка е да се представите в социалната мрежа. Тук е мястото, където може да опишете вашата дейност и да въведете връзката към фирмен ви сайт или друга социална мрежа. Ако притежавате лого може да го прикачите като профилна снимка или просто да изберете такава, която най-добре да подхожда на Facebook страницата. В графата „ Предпочитана аудитория на страницата“ може да зададете вашите предпочитания за местоположение, възраст, интереси, пол и езици към бъдещите ви последователи.

  • На този етап вие сте създали една страницата в Facebook и е нужно когато сметнете за необходимо да:

  • обновите информацията за страницата, защото това е първото нещо, което ще погледнат бъдещите ви последователи – В графата „Относно“ може да опишете вашата информация.

  • актуализирате вашия статус – В графата  „Напишете нещо…“ може да обновявате системно информацията, която да бъде поместена във вашия дневник.

  •  качвате още снимки или видеа – Чрез бутона „Снимка/Видеоклип“ е възможно да качвате актуални снимки и видеа за вашата дейност.

  • създадете събитие, което е свързано с вашата предстояща дейност;

  • създадете потребителско име започващо с „@“ с цел по лесно намиране на бъдещите ви последователи

  • добавите бърз бутон – За да добавите бърз бутонкликнете върху „+Добавете бутон“. На екрана се визуализира нов прозорец. В графата „Choose a Button” може да изберете предпочитан от вас бърз бутон (Позвънете сега, Изпращане на съобщение и т.н.).

  • Ако вашата дейност е свързана с продажба на дадени стоки е възможно да добавите продукти от онлайн магазина ви в Facebook страницата като посетите графата „ Добавяне на раздел“.  По този начин е възможно да запознаете бъдещите ви посетители с тях, като опишете желаните от вас артикули в ново създадения прозорец.

  • Ако желаете да рекламирате вашата Facebook страница е необходимо да посетите графата „ Популяризиране на страницата“. На екрана се визуализира ново поле, където да зададете предпочитанията към аудиторията. С натискане на бутона „ Популяризация“ се визуализира ново поле, където е необходимо да изберете начина на плащане на рекламата и да я стартирате.

  • В случай, че вашия уеб сайт притежава RSS емисия е възможно да я прикачите към вашата Facebook страница. По този начин всяка новина, която публикувате от вашия сайт ще се визуализира на страницата ви и ще спестите много време.

  • Ако желаете да съкратите URL адреса на вашата Facebook страница е необходимо да посетите следния линк Съкращаване на URL адреса и да зададете желаното от потребителско име. По този начин ще придадете по професионален и по-добре изглеждащ вид на страницата ви.

  • На този етап вече сте изградили вашата Facebook страница и идва време да се замислите за привличане на вашите последователи. За тази цел ако имате ваш личен профил може да поканите приятелите ви да харесат страницата, посредством бутона „Поканете приятели да харесат тази страница“. Но внимавайте не е препоръчително да каните много хора наведнъж, понеже съществуват ограничения, които за в бъдеще може да ви изиграят лоша шега. Ако желаете може да поканите последователи от друг профил, но и тук трябва да се внимава да се канят много на куп.

  • Сега вече имаш твоя Facebook страница и ето тук вече трябва пак да се замислиш над въпроса – кои ще я поддържа? Необходимо е да си намерите някой, който постоянно да я обновява и да осъществява контакт с последователите. За тази цел е добре да намерите специалисти с изградени маркетингови познания.

 

Предлагаме ви няколко свежи идеи за въздействие върху аудиторията:

  • Привлечете вниманието на последователите ви, като задавате въпроси относно бъдещите или настоящи продукти или някой ваши ведри идеи

  • Създайте игри за забавления, класации, анкети, игри с награди или с думи

  • Създайте ваши оригинални рублики и се старайте да привлечете вниманието на последователите ви

 

Представяне в Twitter

Twitter е друга популярна социална мрежа, която се използва за кореспонденция между хората. Това, което може да ви даде един добре поддържан акаунт в Twitter са много бройни –от съобщаване на промоции или отговор на живо на зададен въпрос от аудиторията до поддържане в реално време на продукт или услуга. Посредством представянето ви в Twitter вие давате на вашите последователи още една възможност да се свържат с вас.

Възможно е да изградите информацията, която да описва най-точно дейността, с която се занимавате. По този начин ще добавите още един плюс към изграждането на вашата положителна информация в интернет пространството. Ако желаете да направите вашето представяне в Twitter по възможно най-добрия начин е необходимо да синтезирате в 140 символа информация за вашата дейност, продукт, идеи или услуга.

За тази цел е необходимо да сте активни, кратки и редовни.

Twitter е социална мрежа, която граничи по популярност с Facebook. Непрестанно се регистрират нови профили, които превръщат социалната мрежа в могъщ инструмент и допринасят за развитието на вашия бизнес.
Един добре поддържан профил в Twitter е нужен, защото:

  • Дава на вашия бизнес още един начин хората да се свързват с вас

  • Извличате полза от хаштаговете, там където са възникнали

  • Предоставя ви възможност да следите актуалните новини навсякъде по света

  • Възможно е да последвате профилите на вашите клиенти, партньори или просто познати само с един клик

 

Twitter акаунт направен специално за вашата дейност ще подсили доверието към вас, ще увеличи вашето онлайн присъствие и ще изгради положителната ви репутация. Именно социалната мрежа е мястото, където хората търсят необходимата им стока или услуга.

 

Представяне в Google Plus

Google Plus е социална мрежа, която ви дава добър тласък към челните позиции в класациите в интернет пространството. За тези, които се питат защо именно Google Plus ще отговорим, че тази социална мрежа е една от най-посещаемите в международен обхват и най-същественото - Google Plus е социалната мрежа на най-използваната търсачка.

Един фирмен профил в Google Plus ви дава гаранция, че ще извлечете голяма полза от представянето ви там. Предимствата, които ще ви донесе са възможността за споделяне на информация, снимки, видеа и креативни идеи. С използването на Google Plus вие може само да спечелите положителна репутация.

Ако вашата цел е да се изкачите на челните позиции в Google – може да го постигнете като направите регистрация в тази социална мрежа. Тази регистрация може да я използвате и за друга социална мрежа като You tube.

Предимствата, които ви носи Google Plus са:

  • Допринася за сформиране на добра репутация в интернет пространството

  • Определяте сами какво да споделяте за вашата дейност, като информацията се индексира добре и спомага за позиционирането ви на челните позиции

  • Изграждане на престижно име в бранша ви

  • Knowledge Graph –представлява информационно табло, където се показва комбинация от снимки, отзиви, скорошни постове, работно време. В общи линииKnowledge Graph предоставя една онлайн визитна картичка с информацията, която касае бъдещите ви посетители, достъпна както от компютри, така и от мобилни устройства.

 

Представяне в Pinterest

Pinterest е социален сайт, където регистрираните потребители споделят снимки от типа на табло за обява и управляват тематични изобразения. Целта на социалната мрежа е да обедини хората чрез публикуване на креативни изобразения, видеа и други мултимедийни съдържания.

Посредством услугата PIN на потребителя се дава възможност да добави в своя профил дадено съдържание, оформено като табло.

Предимствата, които дава Pinterest са

  • да се следват други потребители, с които може да се споделя информация, коментира и да се отбелязват

  • актуализация на информацията в реално време

  • споделянето на пиновете в друга социална мрежа Facebook

  • съчетава в себе си най-атрактивни идеи за визуално съдържание

  • дава възможност на потребителите да рекламират своята дейност

  • при всяко пинване се създава на back-линк

  • обединява на едно място хора с общи интереси

Pinterest дава възможност да се изгради стратегия, насочена към начина на живот на клиентите и посетителите на дадена фирма. Необходимо е да си поставяте цели, които са постижими и измерими. Посредством тази социална мрежа може да добавяте ключови думи към описанията на вашите пинове и по този начин да спомогнете на вашата страница да се открива по лесно в социалната мрежа.Pinterest дава възможност да поддържате вашия бранд в крак с актуалните и реални разговори и дискусии. 

 

Представяне в LinkedIn

LinkedIn е социална мрежа, където потребителите осъществяват делови контакти.  В тази социална мрежа са регистрирани над сто и петдесет милиона потребители от различни отрасли, като към двадесет и пет милиона са от Европа.

LinkedIn дава възможност на потребители да изградят и поддържат списък с делови контакти, които е възможно да бъдат поканени както от сайта така и от външен източник, като е препоръчително познанство между тях.

Предимствата на посетителите, които дава LinkedIn са:

  • добро представяне пред съществуващи контакти

  • разширяване на познанствата в сферата, с която се занимават

  • публикуване на професионално резюме в интернет пространството

Дава се възможност:

  • да се препоръчват други потребители

  • да бъдете препоръчани

  • да се създават обяви

  • да се създават сдружения с общи интереси

Ако сметнете за необходимо вие може да на правите платена реклама, която ще ви предостави забележителна възможност. Това би ви спомогнало да стигнете до исканата от вас аудитория.

В случай, че търсите бизнес партньор, желаете да сформирате семинар или просто търсите персонал – LinkedIn е вашето място.

 

Представяне в Instagram

Instagram е социална мрежа, където потребителите споделят видеа и снимки. Първоначалната идея е те са квадратни, като от фотоапарат на Kodak, но през 2015 година с версия 7.5 се позволява на потребителите да споделят снимки и видеа с различни размери. Тази социална мрежа дава възможност на потребителите да филтрират снимките си по начин, които желаят.

Ако желаете вашия Instagram профил да има повече последователи:

  • старайте се да публикувате последователно висококачествени снимки

  • използвайте целенасочени хаштагове (#webpr)

  • следвайте, харесвайте и коментирайте профили аналогични на бранда ви

Ако желаете да извлечете максимума от Instagram за вашия бизнес

  • генерирайте търговия с креативен каталог с продукти – възползвайте се от услугата за тагване на потребители, за да може да изградите самостоятелни профили със стоки

  • създадете лоялност към бранда ви, посредством директни съобщения и личен контакт

  • дайте разрешение на вашите последователи да изберат някакво приключение или игра свързана с бизнеса ви

За предпочитане е изображения в Instagram да са 1080x1080 пиксела, а дължината на информацията към тях да бъде максимално 2200 знака.

изтегли