3 неща, които задължително трябва да направите след актуализацията на google алгоритъмa

4.57/5 (7)
4.57/57

сео оптимизацията след гугъл ъпгрейдаSEO оптимизацията е тясно свързана с промените в кода на google търсачката. Единствената константа в света на SEO е промяна. Google променя алгоритъма си около 500-600 пъти всяка година. Макар че повечето актуализации са малки и понякога дори не се забелязват, от време на време Google променя значително алгоритъма си.

Само през последните две години са се случили около 9 големи актуализации. Двете най-големи са „Possum“ (пусната на 1 септември, 2016 г.) и Penguin 4.0 (пусната на 23 септември, 2016 г.) Те предизвикаха доста спорове и разредици в SEO общността.

Ето ви 3 лесни стъпки, които да следвате след актуализацията на алгоритъм.

  1. Не се паникьосвайте: Отначало големите актуализации на Google може да звучат наистина страшно и да ви карат да си задавате въпросите: „Какво ще стане сега със сайта ми?“; „Страниците ми отговарят ли на критериите?“; „Сайтът ми ще промени ли ранга си?“. Целият този стрес е наистина голяма загуба на време и енергия.

    Да вземем например най-новата актуализация Penguin.

С пускането на Penguin 4.0, Google сподели малка информация за някои от промените, които ще настъпят. Това доведе до много спекулации от страна на SEO потребителите. Някои бяха прави, други – не. Но едно нещо е сигурно – ако се панирате и започнете да си мислите как промяната ще се отрази на сайта ви, то е сигурно, че ще загубите ужасно много време за напълно безполезни неща. Актуализацията ще се появи, независимо от вашите действия.

  1. Изчакайте преди да реагирате: След като вече сте спокойни и сте избегнали паниката, следващата стъпка е да изчакате преди да правите каквото и да е. Много хора се изкушават да започнат с промените по сайта си, което е груба грешка, тъй като все още не знаят какви промени ще направи актуализацията. Най-умното решение е да почакате, за да разберете дали сайтът ви е бил засегнат. Противно на всеобщото мнение, най-често сайтовете, които са добре оптимизирани, не биват засегнати от промените и не изпадат в класацията. Дори напротив, понякога дори са изтласкани нагоре.

  1. Направете корекции СЛЕД като прочетете достоверни източници: Вие сте спокойни и сте изчакали, за да видите дали сайта ви е променил ранга си.

    Време е да намерите повече информация, за да знаете дали ще трябва да направите корекции на сайта.

Намерете достоверен източник, за да се информирате за настъпилите промени. Ако сайтът ви е бил засегнат, потърсете повече информация защо и как да коригирате грешките си.

Сериозните актуализации може и да изглеждат страшни, но всъщност не са. Ако имате добре оптимизиран сайт – линкове, ключови думи, съдържание, връзки към качествени сайтове- то тогава е почти сигурно, че промените няма да ви засегнат.