Google обнови алгоритъма си отново

5/5 (8)
5/58

Всичко, което трябва да знаете за новата актуализация на алгоритъма на Google

Преди месец, Google обнови алгоритъма си. Какво означава това за вашия уеб сайт, за класирането му и какво трябва да направите, за да сте сигурни, че вашите уеб страници ще се високо класирани?

Какво точно се случи?

Алгоритмът на Google „Panda“ вече е част от този за класирането. Panda измерва качеството на уеб сайтовете. Това е филтър, който предпазва от сайтове с ниско качество .

Джон Мюлер от Google сподели някои подробности относно тази промяна:

„Най-вероятно няма да можете да видите промените, които се случват. Тази актуализация е различна от предходните, по-проста. Можете да видите, че на тази дата, с днешното обновление, всъщност променяме и поправяме всички стари грешки. Така че това е нов вид, нещо като по-подвижен алгоритъм […]

[Алгоритмът на Panda] не е в реално време, т.е.,URL адресите трябва да преминат през нашите ръце, за да се обновят.

Така че целта на тази актуализация е да се обедини заедно и да разбере данните. Ние я създадохме по-цикличен принцип сега, така че, когато старата актуализация завърши, следващата започва.

Така че може да приемете, че актуализацията работи в реално време, ако се вгледате в един наистина голям мащаб и анализирате това, че нещата се случват през цялото време. Но от друга страна не е реално време, защото във всяка секунда има нова стойност, която се произвежда въз основа на нови данни, които имаме . „

Какво трябва да направя сега?

Ако вашият сайт съдържа страници с несъществено „тънко“ съдържание, по-добре е да ги отстраните. Ето няколко общи примера за страници, които често имат „тънко“ съдържание:

– Автоматично генерирано съдържание

– „Тънки“ партньорски страници

– Съдържание от други източници. Например: страници или публикации с препратка към сайтове с ниско качество.

– Прехвърлящи страници

Ако по-голямата част от вашите уеб страници са с добро качество, но все пак има няколко от тях, които са с ниско, ранглистата няма да се отрази особено много. Макар че е по-добре да се отстранят тези, които биха навредили на уеб сайта.

SEO оптимизаторите на WebPR могат да ви помогнат с безплатен одити, анализ на сайта ви и препоръки за първична оптимизация на сайта, може да се възползвате и от нашите промоции за професионална SEO оптимизация с дълготрайни и стабилни резултати и гарантирано първа страница в търсачката на Google.