ВАЖНО: Как да се справим с поредната промяна в алгоритъма на Google?

5/5 (4)
5/54

Google постоянно променя своя алгоритъм за търсене, по който се класират Интернет страниците в търсачката.

Затова всяка добра фирма за SEO оптимизация трябва да следи всички промени, които настъпват за алгоритъма на SEO търсене в Google.

Точно затова SEO оптимизацията на сайтовете претърпява постоянни промени и нови настройки.  Нещата, които преди са работили повече от добре, може да се окажат „вредни“ и да понижат класирането на даден сайт след последните промени от страна на Google.

Поради тези причини, искаме да ви споделим три ключови фактори, за SEO оптимизацията на сайта ви, за да сте сигурни, че вашият бизнес сайт ще върви добре в търсачката на Google:

  1. Не можете да избегнете промените! – Настройте сега вашия сайт към SEO промените

Промяната при SEO оптимизацията в Google е единствената константа в Интернет. Нещата постоянно се променят – свиквайте с това.

Преди десет години таблетите  и смартфоните не съществуваха, а днес дори малките деца вече имат. Могат да бъдат закупи в различни  размери, с различни операционни системи, от различни производители.

За всички тези компании, които продават новите технологични играчки, не е достатъчно само високо класиране по ключовата дума „таблет“, а и сайтът им трябва да е добре SEO оптимизиран по максимален брой фрази. На пример („продажба на таблет“,“компютри цена“ и др.).

За да получите трайни резултати, трябва да внимавате с тенденциите и промените около вас.

Дръжте под око новите тенденции в Интернет.

Какво са SEO  ключовите думи и фрази?

Това са словосъчетания, които се използват от потенциалните ви клиенти, трябва ви добре подготвен SEO специалист, който обстойно да анализира, систематизира думите и да настрой сайта ви, така че да бъде максимално откриваем от вашите клиенти.

Вашият бизнес трябва също да се развива постоянно, трябва да следите новите тенденции и да не пренебрегвате съвременния бизнес маркетинг.

Много наши клиенти са убедиха, че доброто онлайн присъствие на бранда носи много повече ползи, отколкото хартиеното.

С разумен заделен бюджет за SEO оптимизация и реклама в Интернет пространството, може да достигнете до много повече клиенти, отколкото в която и да е друга платформа.

Доброто SEO класиране води до нови клиенти – без да се съобразявате дали клиентът ще преглежда сайта ви през телефона, дали ще го е посетил от настолния си компютър по време на работа или случайно е попаднал на него от таблета си.

Но доброто SEO класиране е свързано с ботовете на търсачката и с една добре планирана и силна SEO кампания, направена от добър SEO специалист, можете да получите звучна преднина пред конкурентите си, а един силен и добре SEO оптимизиран сайт може да е много мощно маркетинг оръжие за години напред.

Когато пазарите се променят, променете се и вие.

Бъдете на гребена на вълната.

Не можете да спрете промяната.

Помислете само, чрез доброто SEO класиране, колко може да спестите на вашата компания. Не е нужно да ходите при клиентите, те сами ще идват при вас след като ви открият в Интернет.

Вместо да държите 5 човека, който да работят, като дистрибутори при вас на заплата от 700 лева, спестявате сумата от 3 500 лв.

Бензин, комдандировки, консумативи – всичко това отпада.

Плащате средно по 900 лв. за реклама по медиите, хартиени носители и други платформи – вече не е нужно – бъдете първи в Google и си спестете и този разход.

Спестете всичките тези пари само с добра SEO оптимизация!

  1. Не изпускайте конкуренцията от поглед! Запитайте се защо те са по-напред от вас, защо продават повече от вас, защо са по-популярни от вас, защо хората познават техния бранд повече от вашия?

Иновацията и еволюцията вървят ръка за ръка, ако искате да успеете.

Световно известен пример, за това е марката Apple, която произвеждаше само компютри преди време. А днес са световен лидер в производството на „умните устройства“. Замисляли ли сте се колко други компании не успяха да напрвят този преход?

Фирмите, които са ваши конкуренти, правят същото, те се променят и се стремят да са на гребена на вълната.

Не се ограничавайте – мислете извън комфорнтата ви зона.

Използвайте, това което „Кока Кола“ е разбрала отдавна, а то е: Рекламата и популяризирането на бранда е дивидент който може да носи целият ви бизнес напред, точно затова те влагат 1/3 от печалбата си в реклама и популяризиране.

SEO  оптимизацията може да ви помогне,  да бъдете лесно разпознаваем, изключително популярен и откриваем от вашите клиенти.

Ние от WebPR може да ви изкараме на първа страница в търсачката и да направим така, че да изпреварите конкурентите си … бъдете винаги една крачка пред тях!.

Как успяхме ние ли? Предложихме уникалната услуга за Интернет пространството:

„Бъдете номер 1 в Google или ще ви върнем парите!“ , просто познаваме възможностите и силите си и се уповаваме на тях.

  1. Не спирайте да SEO оптимизирате уеб-страниците си

Както пазарите, така и алгоритмите за търсене се променят постоянно. Изкачването на уеб-сайта ви на челните позиции на търсачката е един непрекъснат процес.

Ако не следите промените, можете да загубите времето, парите и нервите си с методи, които вече не работят.  Ето защо е важно да се доверите на SEO специалист, който е в крак с всички новости – добри и лоши практики. В противен случай рискувате вашият сайта да тръгне стремглаво надолу, вместо напред и нагоре.

Затова, краткият ни съвет към вас е: „Не експериментирате със сайта си“.

Подобни действия са по-опасни от това дори нищо да не се работи по сайта ви. Дори след като се убедите, че е необходимо промените да ги прави специалист, който разбира от SEO оптимизация, ще отнеме много повече време и пари да се върнете в правия път.

„Бъдете добри в това, което правите – продавайте вашите стоки/услуги, оставете SEO-то на качествен партньор“

Задайте си реалистични очаквания, ако искате да получите трайни резултати.

Доброто класиране в Google отнема  месеци – бъдете търпеливи и ще бъдете наградени.

Точно както гръцкият философ Хераклит е казал:

„Никой не стъпва на едно и също място, в една и съща река, два пъти, затова и реката не е една и съща, и той не е същият човек“,

Ако SEO класирането на вашия сайт не е на желаното от вас място, по-добре не чакайте, а се свържете с нас, нека ние да ви преведем през голямата „река“ на SEO оптимизацията и да получите един силен и популярен сайт, който се харесва и на потребителите и на ботовете на търсачките, които класират сайтовете.