Google наказва сайтове за неестествени връзки ( лоши линкове )

5/5 (6)
5/56

Продължение от статия : От април месец Google налага ръчни наказания на сайтове за изходящи линкове

наказание на сайт от ГугълПовечето хора знаят, че Google наказва сайтове, които имат неестествени връзки от други сайтове. Миналата седмица много собственици на сайтове бяха изненадани, защото уеб сайтове им бяха наказани от Google заради неестествени връзки.

Какво точно се е случило?
SEO – Уеб мастърите получили следното съобщение от Google:  „Ако видите това съобщение на страницата Ви, това означава, че Google са установили използването на изкуствени, измамни или манипулативни изходящи връзки. Купуването им или участието Ви в схеми за манипулиране на позицията на страницата Ви е нарушение на указанията на Google за уеб администратори. В резултат на това, Google приложи ръчни спам действия на засегнатите страници на Вашия сайт „.

С други думи, интернет страницата е наказана, защото Google не харесва връзките, които са били свързани към други страници.

Но защо Google санкционира тези връзки?
Джон Мюлерот Google обясни, че това наказание е за блогове, които приемат съответно плащания за връзки:
„Няма абсолютно никаква нужда да препращате всеки линк в сайта Ви! Въпреки това, ако използвате реципрочни линкове, те трябва да бъдат свързани към продукта, за да се улесни преглеждането му и да се уважи авторското право. След като почистите връзките, се чувствайте свободни да подадете молба за преразглеждане на сайта Ви, така че екипът на спам в мрежата да може да прегледа Вашите промени по сайта.“

Какво означава това за класирането на уеб сайта ви?
Ако имате уеб сайт, който прави ревюта и получава пари за това, направете следното: Използвайте rel = Nofollow за всички връзки, които са пряко свързани с плащането. Не е необходимо да го правите за всички линкове на вашия сайт. Обозначете ревютата като платени
Влезте в ConsoleGoogleSearch и проверете съобщенията ви, за да разберете дали вашият сайт е наказан. Отстранете санкционираните връзки от вашия сайт (или ги NoFollow) и след това подайте молба за преразглеждане.

Добре е фирма занимаваща се с  професионално SEO оптимизиране да направи анализ на сайта ви и SEO специалистите и да почистят и настроят сайта ви да отговаря на изискванията на Google за да може сайта ви да си върне предишното класиране и да си запази SEO оптимизацията от преди наказанието ,та и да я подобри т.е. сайта да изплува на първа страница в Google търсачката ако не е бил там. SEO потимизаторите на WebPR са налиния да ви консултират или оптимизират сайта, на атрактивни цени.