Промени в SEO класиранията на сайтовете след google update

5/5 (5)
5/55

Google: промените в SEO класиранията на сайтовете след актуализацията, която пуснахме в петък, не се дължат на алгоритъма Penguin.

Джон Мюлер от Google ни посъветва да зачеркнем алгоритъма Penguin от списъка с възможни причини на промените в SEO класиранията на сайтовете след актуализацията на Google от миналия петък. Около 5 минути след началото на видео клип на живо в YouTube, той заяви, че последната актуализация не е свързана с алгоритъма Penguin.

Джон каза, че можем да премахнем Penguin от актуализациите, макар че някои SEO оптимизатори и уебмастъри забелязват промени в резултатите от търсенето с Google търсачката. Той добави, че Google постоянно прави промени на търсачката и резултатите. Мюлер не даде никаква конкретна причина защо са обновили Google или съответно име на тази актуализация.

Отново, ние попитахме Google за официален коментар по тази новина, ала Google все още не са ни дали коментар.

Google’s John Mueller told us to cross off Penguin from the list of explanations for the Google update from this past Friday.

Google’s John Mueller said this morning during a live webmaster hangout on YouTube around 5 minutes into the video that the Friday update the SEO community is chattering about is not related to the Penguin algorithm.

John said we can cross Penguin off the list for reasons why some SEOs and webmasters are noticing changes in the Google search results. He added that Google is constantly doing updates to the search results but he did not give any specific reason for this update or name the update.

Again, we asked Google for an official comment on this update and Google has yet to give us a comment. But John Mueller, a Google Webmaster Trends Analysts, just said this is not related to the Penguin algorithm.

и така SEO оптимизаторите на WebPr се питат: дали Google пуснаха най – голямата си актуализация?

Пламен Йорданов (Plamen Yordanov SEO expert & Web Developer at WebPR Company) споделя: „SEO общността“ енергично говори за две Google актуализации, едната, която засяга основните SEO резултати от търсенето в мрежата и друга, която е свързана с местните SEO резултати.

Google все още не е потвърдил дали ще влезе в сила за постоянно тази актуализация, но ако вземем предвид многото слухове и вътрешна информация, изглежда, че тя наистина ще се случи. „

Google, разбира се, би могъл да експериментира само върху най-високите резултати.  Има доста колебания относно тях и постоянна промяна на SEO резултатите в  SEO средата, така че е трудно да се каже дали това е тест или нова актуализация, много сайтове промениха класиранията си и се върнаха на места от преди месеци , въпроса е дали това ще е временно или ще трябва да се смени подхода към търсачката, единият вариaнт е да са минали теста и да са върнали през това време рефреш на google от по стар период и сега да си върнат актуалните резултати и да внедрят или не новия си алгоритъм, другия вариaнт е да са въведени новите алгоритми и да са се разбъркали класиранията на сайтовете и да трябва време за „избистряне“ и настройка на сайтовете по новите алгоритми на търсачката.

Също така Джон Мюлер  от Google споделя,  че спам сигналите ще се преразглеждат вече ръчно.

В Twitter, Джон Мюлер потвърди,  че спам съобщенията в платените линкове ще се преглеждат ръчно,  а не от алгоритъм.

WebPr съветва: Би било добре, ако премахнете лоши връзки, които сочат към вашия сайт т.е. сайтове с много линкове към тях и то с еднакви думи в anchor потъват в Serp, мислим че гугъл все повече ще обръща внимание на второстепенните страници на сайтовете, които досега не бяха така важни за класиранията ( основната индекс страница дърпаше целия сайт. като според нас   това все повече ще се променя )

SEO промените в алгоритъма на Гугъл, все повече ще влияят на сайтовете (линкове, настройки на мобилните и десктоп версийте и др.) и при правилна поддръжка и настройка, не би трябвало да има големи сътресения в СЕО класирането, но ако се оставят по „течениетo“, то те все повече ще потъват в „пясъците на търсачката“ и ще „олекват“ в класирането си.