SEO промени! Разработва се подобрение на мобилния алгоритъм на Google

5/5 (2)
5/52

Джон Мюлер oт Google обяви в Twitter, че втората версия на актуализацията на алгоритма за мобилни устройства на Google се разработва в този момент. и скоро ще бъде пусната в действие , затова се обръща специално внимание на SEO оптимизаторите, как най добре да оптимизират сайтовете и по точно как да seo оптимизират мобилните им версии, тъй като актuuализацията на алгоритма засяха предимно нея.

Той споделя: „Ако вашият сайт все още не е оптимизиран за мобилни устройства, може би сега е добър момент да промените това. Ще пуснем в действие актуализация за мобилни резултати, която ще помогне на нашите потребители да намерят още повече страници, които са подходящи и за мобилни устройства.“ т.е. SEO оптимизирането на мобилната версия на сайт ви ще разшири възможността на потребителите да откриват още повече и по лесно страници с продукти или информацията от сайта ви.

Ако вече сте оптимизирали своя сайт за мобилни устройства, тогава няма да бъдете засегнати от тази актуализация.

И не забравяйте, че заявката за търсене все още може да предаде силен сигнал. Така че дори и ако една страница с високо качество на съдържанието не е пригодена за мобилни устройства, тя все още може да се класира добре, ако има подходящо съдържание. “ т.е. може да си запази SEO оптимизацията въпреки липсата на мобилна версия, но не се дава гаранция до кога ще бъде така!

Според Джон Мюлер, тези промени са напълно необходими. Промяната има за цел да класира мобилните страници, за да подобри качеството и да улесни потребителя.
Какво трябва да направите сега“Важно за SEO оптимизацията на сайта ви.“?

Алгоритмът за мобилни устройства на Google е начин да се улесни seo подреждането по резултати. Той не влияе на пълнотата на вашия уеб сайт. Ако някои страници от сайта ви не са оптимизирани за мобилни устройства, те няма да се отразят негативно върху класацията ви в търсачката на Google.

Този актуализиран алгоритъм засяга само seo търсения от мобилни устройства. Хората, които използват настолни компютри, няма да забележат промяна. т.е. SEO оптимизацията за настолни компютри се запазва и не се влияе от промените , но трябва да се има в предвид, че потреблението и използването на мобилни телефони и таблети навлиза все повече и без SEO оптимизация на мобилната си версия на сайта, бихте загубили доста потенциални клиенти.

Важно е да се уверите, че уеб страниците ви са удобни за мобилни устройства. За да проверите това, можете да използвате някой от инструментите на Google. Трябва само да въведете URL адреса на вашия сайт и да кликнете върху бутона „Analyze“. Ако вашият сайт издържи теста, ще видите нещо подобно: mobile-friendlywebsite

Ако вашият сайт не премине теста, тогава ще трябва да се коригира дизайнът на уеб страниците. Вместо да създавате отделен уебсайт за мобилни устройства, можете да използвате готови дизайни за вашия уеб сайт. Ако използвате WordPress, има много теми, които поддържат адаптивен дизайн.

Важно е да се знае, че Добър SEO специалист може да ви направи сайта респонсив дори и да нямате мобилна версия като направи редизани на сайта само чрез CSS му, т.е. ако имате добро класиране на сайта ние SEO оптимизаторите на WebPR можем да ви направим мобилна версия на сайта ви така че да не загубите класирането на сайта си от десктоп версията и силно да подобрите класирането си сред мобилните версии на търсачките.

Добрата SEO оптимизация става необходимост и понеже изисква време и прецизност то е много важно да бъде направена от хора които разбират , иначе е възможно сайта ви така да „потъне“ . После изчистването на репутацията му в търсачките ще глътнат много повече средства и време.