Проучване : Топ- класираните страници от гугъл се класират също и за хиляди други заявки

5/5 (1)
5/51

Трябва ли да се seo оптимизира една страница за една ключова дума (фраза)?

Това проучване може да каже друго.

Ahref публикува интересно проучване, което показва колко много други ключови думи Гугъл може да класира за една страница.

Обикновено SEO се стремят да оптимизират всяка отделна страница за собствената си ключова фраза.Но проучването показва, че средно една класирана страница също ще се клаисра в топ 10 резултати за 1000 други свързани ключови думи. Средната стойност е по-малко от половината, с около 400 свързани ключови думи. Ето графиката, която показва средното класиране за други свързани ключови думи по позицията за класиране.

графиката, която показва средното класиране за други свързани ключови думи по позицията за класиране
SEO графика

Ако го разбиете по ключови думи с голям обем, проучването казва „класиране за 2-3 ключови думи с над 1000 търсения за месец е доста срещано. Докато класиране за повече от една 10к + ключова дума с единична страница е доста рядко.“

ключови думи в класиране за една страница са уникални

И накрая, Ahref го разбива за да види колко ключови думи в класиране за една страница са уникални до точката до където те нямат нито една обща ключова дума с останалите в групата. То показва, че числото на уникалните ключови думи е изключително малко.